2020. 04. 03.

Társszervezetek hírei

Down Alapítvány

Leadási határidő meghosszabbítása − A Down Alapítvány pályázati felhívása a Down Világnap alkalmából

Mivel a kialakult járványhelyzet és bevezetett intézkedések miatt a Down Világnapi rendezvényünket nem tudjuk megtartani, így az “Önálló életet élek” / “Magam hozom a döntéseimet” című pályázatunk leadási határidejét meghosszabbítjuk 2020. április 30-ig.

2019 legszebb pillanatai

Ahogy azt már jeleztük, a kialakult járványhelyzet és bevezetett intézkedések miatt a Down Világnapi rendezvényünket sajnos nem tudjuk megtartani. Kárpótlásul készítettünk a számotokra egy kisfilmet a 2019-es év legjobb pillanatairól. A videó ide kattintva tekinthető meg

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

 


AOSZ

Koronavírus aloldal
A koronavírus aloldal komplex és átfogó segítséget nyújt a járvány idején előforduló élethelyzetekben autista személyek, családjaik, szakemberek és az autizmusban érintett családokkal kapcsolatba kerülő szolgáltatók és intézkedést megvalósító szervek részére.
Tartalomjegyzékkel szeretnénk segíteni az oldal átfogó tartalmainak áttekintését.
A tartalomjegyzéket az aktuálisan elérhető tartalmak alapján folyamatosan bővítjük.

A 2020. április 01. aktuális tartalomjegyzéke IDE KATTINTVA olvasható.


MMSZ

Papírt, írószert és foglalkoztató füzeteket kér a Máltai Szeretetszolgálat

Nyomtatóba való papírt, írószert és kisgyermekeknek készült foglalkoztató füzeteket, színezőket kér a kistelepüléseken működő iskolái és óvodái számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
A karitatív szervezet cégek, vállalkozások segítségét kéri, hogy az intézményeit elegendő mennyiségű papírral, írószerrel láthassa el. A távoktatás bevezetése óta a Máltai Szeretetszolgálat általános iskolái nagyrészt papíron adják ki a tananyagot és a feladatokat is, mivel a családok többségének nincs sem internet előfizetése, sem megfelelő számítástechnikai eszköze. Az iskolákban névre szóló feladatcsomagokat készítenek a pedagógusok, az ebédért bejáró családtagok pedig hazaviszik a tanulnivalót, és leadják az előző napokban elkészült házi feladatokat. Az intézményekben egész nap működnek a nyomtatók és a fénymásoló készülékek, nagy mennyiségű papírt és festékanyag fogyasztva.