2020. 04. 16.

Társszervezetek hírei

MVGYOSZ

Maszk-adomány – A Fény Alapítvány mindenkitől türelmet kér
A fény alapítvány annyi rendelést kapott a látássérülteknek felajánlott ingyenes szájmaszkokra az elmúlt napokban, hogy sajnálatos módon, egyelőre nem képes több rendelést fogadni. De jelezni fogják, amint ismét fel tudnak venni újabb rendeléseket.

Megértésüket köszönik!


MMSZ

54000 palack vitaminitalt adományoztak
Több mint 7 millió forint értékű vitaminitalt adományozott az akasztói R-Water Kft. a Máltai Szeretetszolgálatnak, amit rászoruló családoknak, idősotthonoknak, hajléktalanszállóknak és gondozóknak, illetve egyéb szociális rászorulóknak szánnak szerteaz országban. Az 50 raklapnyi, 54000 palack vitaminital C és D-vitaminos, B-vitaminos és multivitaminos kiszerelésben került a szeretetszolgálat kecskeméti raktárába.


Magyar Vöröskereszt

Az elsősegélynyújtó vizsgák felfüggesztésének meghosszabbításáról döntött a Vöröskereszt
A korona vírus terjedésének lassítása érdekében a magyar vöröskereszt határozatlan ideig felfüggeszti a közúti elsősegélynyújtói vizsgákat. A helyzet javulásakor legfeljebb csak szigorított körülmények között tarhatóak meg a vizsgák. Mivel nincs a jogszabályban határidő rögzítve erre a vizsgára a gépjármű vezető jelölteknek, így nincs káros jogi következmény a vizsga későbbi letételének. Vizsga, szerződés, vagy egyéb előírt határidők túllépése esetén a vöröskereszt segít a megfelelő tartalmú igazolás kiállításában, de vizsgakötelezettség alóli felmentést nem adhat.