2020. 05. 28.

Társszervezetek hírei

MMSZ

Soha többé nem leszek rossz, csak hadd mehessek újra iskolába
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi iskolájában ismét zajlik kis csoportos keretben ismét zajlik az oktatás. Erre a döntésre azért került sor, mert a hátrányos helyzetűek miatt került sor, mivel a digitális oktatás náluk nem működött, a feladat lapos oktatás pedig egy idő után elapasztotta lelkesedésüket. Az oktatás egyelőre 9-11 között zajlik, max. 8-8 fős csoportkeretben. A tanterv elsősorban a magyarra és a matekra fókuszál, illetve a higiéniai szabályok betartására.


Magyar Vöröskereszt

Bővül a Gyermekszáj Étkeztetési Program – Az Auchan-csoport rendkívüli támogatásából a Magyar Vöröskereszt is részesül
Az Auchan az Ifjúságért Alapítványtól hét ország tizennégy projektje összesen 324 391 eurót kapott, amivel 30 000 rászoruló gyereken vagy fiatalon segítenek. Az Auchan Magyarország két hazai szervezetének ítélték meg a támogatást. Az SOS Gyermekfalvak 4,5 millió forint, a Magyar Vöröskereszt Gyermekszáj Étkeztetési Programja 8,7 millió forint összeget kap, amivel a nehéz helyzetű gyerekeken segítenek, elsősorban az élelmezésükkel.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához
A Hankook Tire ez alkalommal a Magyar Vöröskeresztnek 200 db új abroncsot adományozott, a nyári csere alkalmával. További 173 gumiabroncs lesz szét osztva a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt, a Büszke Aranykor Alapítvány, a Reménysugár Közhasznú Alapítvány, valamint a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet közt.

Hibrid autóval segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját a Suzuki
A Magyar Suzuki Zrt. egy vadonatúj hibrid Suzuki Vitara személygépkocsi felajánlásával segíti a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei szervezetét.