2020. 04. 21.

Társszervezetek hírei

SVOE

Hírmondó 2020 4. szám kiemelt elemei a koronavírussal kapcsolatban:

  • A Nemzetközi Fogyatékossági Szövetség (International DisabilityAlliance, IDA) 10 javaslatot fogalmazott meg a fogyatékossággal élő személyek védelméért a koronavírus járványidejére.
  • Fogyatékosügyi szervezetek közös nyilatkozata a COVID-19 járvány kapcsán
  • 2020. április 6-án lépett hatályba a 88/2020. (IV. 5.) számú kormányrendelet. Ez az egyes szociális, – és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos teendőket írja elő. Melynek fő célja a különféle ellátások, és kedvezmények folytonosságának biztosítása a veszélyhelyzet időtartama alatt.
  • Segédanyag a maszkok jelölésének értelmezéséhez.

A maszkok osztályozása aszerint történik, hogy a belélegzett levegő hány százalékát képes megszűrni a bennük levő szűrőrendszer


AOSZ

A koronavírus járványidejére Online megoldások autizmus specifikus javaslatokkal:
https://dpmk.hu/2020/04/17/online-megoldasok-sni-specifikus-javaslatokkal/?fbclid=IwAR3Fw29D8GOKkzljiVlRio49TvA2drrCxR38aoOPgjSzxJDTMrRaVOS0Nv4


MMSZ

5000 tartósélelmiszer csomagot állított össze a Máltai Szeretetszolgálat
5000 darab, 3500 forint értékű,13 féle tartós élelmiszerből és tisztítószerekből összeállított csomagot vásárolt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül érkezett 16 millió forintból. A megrendelt termékekből a dobozokat a METRO áruház munkatársai csomagolták és ingyenesen szállították ki közvetlenül a régióközpontokba. Az élelmiszercsomagokat a következő hetekben a Szeretetszolgálat által régóta támogatott családokhoz juttatja el a karitatív szervezet, akik a járvány miatt különösen nehéz helyzetbe kerültek.


Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt segítségével épült vörös zóna a Heim Pál Gyermekkórház udvarán
Az elmúlt napokban a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán, az egészségügyi intézmény járvánnyal kapcsolatos felkészülésével összhangban, kialakításra került egy ún. „vörös zóna” mely a jövőben a koronavírusos betegek fogadására, kiszűrésére és vizsgálatára szolgál majd.