2020. 04. 30.

Társszervezetek hírei

SINOSZ

Ügyeletes gyógyászati segédeszköz-szaküzletek a koronavírus-járvány idején
A Forgalmazók az Egészségért Szövetség szaküzletei és a csatlakozó gyógyászati segédeszköz-szaküzletek telefonos tájékoztató és ügyeleti rendszert hoztak létre, melyen az ország teljes területét lefedő térképes nyilvántartásban lehet a szaküzletek között keresni. A rendszerhez csatlakozó üzletek munkatársai hétköznap 8 és 20 óra között fogadják az érdeklődők hívását, tájékoztatják ügyfeleiket, milyen módon juthatnak hozzá a gyógyászati segédeszközökhöz, és hogyan lehetséges a meghibásodott eszközök javítása. A szaküzletek elérhetőségei az alábbi térképes kereső oldalak linkjével érheti el:


MMSZ

Maszkokat varrnak a szomszédságnak a nyíregyházi máltai önkéntesek
Az év elején adományként kapott lepedőkből és más, magas hőfokon mosható anyagokból varrnak többször használatos szájmaszkokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportjának önkéntesei. Az idős csoporttagok a járvány előtt is készítettek ruhákat a rászoruló embereknek, a karanténban pedig a közvetlen környezetükben élőknek varrnak maszkokat, amiket a társasházak postaládájában kézbesítenek.

A Szuverén Máltai Lovagrend tevékenysége a koronavírus járvány alatt
A korona vírus járvány alatt a Máltai Lovagrend segítő tevékenységeket folytat szerte a világban. Pl. Magyarországon a következőket: A járvány alatt fontos és praktikus tanácsokkal szolgáló weboldalt indított a máltai szervezet, amely saját szükségleteire maszkokat és fertőtlenítőszert is előállít. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei a biztonsági óvintézkedések mellett látják el a rászoruló embereket, a karitatív tevékenység folyamatosam zajlik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységéről részletesebben a maltai.hu oldalon tájékozódhatnak.