2020. 05. 14.

Társszervezetek hírei

SINOSZ

Újra kinyitnak a SINOSZ vidéki jelnyelvi tolmácsszolgálatai!
Május 18-i héten ismét elérhetőek lesznek a SINOSZ vidéki jelnyelvi tolmács ügyfélszolgálatai, melynek aktuális idejét hamarosan közzé teszik.


AOSZ

GYOD-dal kapcsolatos megkeresések és válaszok
A GYOD-dal kapcsolatban továbbra is érkeznek az AOSZ-hoz az észrevételt, panaszt, javaslatot tartalmazó megkeresések. Ezek alapján két témában is újra megkeresték az EMMI-t: állásfoglalást kértek a GYOD feltételeként megszabott legfeljebb napi 4 óra nem otthon végzett munka igazolásával kapcsolatban, valamint javaslatot tettek a jogosulti kör bővítésére. A foglalkoztatás igazolásával kapcsolatban az EMMI nem változtatott álláspontján, a napi munkaidőt kell feltüntetni. A GYOD jogosulti kör bővítésére viszont van kormányzati szándék a 2021. évi költségvetés tervezése során, de a módosítás mértéke a finanszírozási feltételektől függ majd. Az AOSZ figyelemmel kíséri a folyamatot.


MMSZ

Az adomány a hosszú távú segítségnyújtás első lépése – Győrben is házhoz vitte a tartósélelmiszert a Szeretetszolgálat
Győrben és környékén is házhoz viszi az élelmiszereket és tisztító szereket is tartalmazó adomány csomagokat a rászorulóknak (pl. fogyatékkal élő gyereküket eltartó család, vagy munkanélküli) az MMSZ.


Magyar Vöröskereszt

Konzervbe zárt vitaminokat kapnak a rászoruló vidéki családok
Ezúttal a Bonduelle segítette 100 000 db konzervvel a Magyar Vörös Keresztnek, a rászoruló vidéki családok ellátási tevékenységét.