A Mikulás ismét mosolyt csalt az arcokra

A Mikulás ismét mosolyt csalt az arcokra

“Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó.

Minden gyermek várva vár, vidám ének hangja száll,

Van zsákodban minden jó, piros, alma mogyoró…”

Ezzel a vidám dallal várta az a több mint 90 fős népes gyermek- és felnőtt sereg a Mikulást, aki december 9-én ellátogatott a ELTE Bárczi Gusztáv Főiskolai Kar egyik nagyelőadójába, az ÉFOÉSZ idei Mikulás ünnepségére. Volt nagy meglepetés és várakozás, hiszen oda felé a Télapó és krampusza kicsit eltévedt, de így az érkezése annál nagyobb örömet okozott, mikor végre felhangzott a folyosó végén az a jellegzetes, kedves hang.. “Hohohó! Itt a Télapó!”

Szövetségünk minden évben megrendezi saját Mikulás ünnepségét, ahol idén a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki közösen táncolt, szórakozott, énekelt és készített közös fényképet a Mikulással. Volt minden, mi szem-szájnak ingere, senki sem maradt éhes vagy szomjas, a lelkes, táncoslábú fiatalok pedig, ha lehetett volna, reggelig ropják a terem közepén.

A visszajelzéseknek köszönhetően bátran kijelenthetjük, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, kicsit felszabadult a szürke hétköznapok alól, s újra gyerek lehetett – akárcsak egy karácsonyi dal vagy a közös limbóláz erejéig.

Reméljük, hogy a jövőévi ünnepség is hasonlóan fog sikerülni!