Nagyszerűen sikerült a 24. Sérült Gyermekek Napja!

Sérült Gyermekek Napja szoborSzövetségünk és a Fővárosi Állat- és Növénykert idén 24. alkalommal rendezte meg a Sérült Gyermekek Napját, ahová nagy örömünkre szeptember 14-én nem kevesebb, mint közel 6000 ember látogatott ki.

1992 óta az ÉFOÉSZ és a Fővárosi Állat-és Növénykert egyfajta különleges nyárzáró és őszindító programként minden évben megrendezi a Sérült Gyermekek Napját, amelyre idén szeptember 14-én került sor. A mára már hagyománnyá váló országos rendezvény nemcsak az összetartozás érzését hivatott erősíteni, hanem lehetőséget biztosít a régi barátságok, ismeretségek felelevenítésére, új kapcsolatok kialakítására az érintett fiatalok, családtagok és szakemberek között. A színes programkínálatnak köszönhetően a kicsik és a nagyok is megtalálhatták a számukra legmegfelelőbb, legizgalmasabb programot. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Szekeres Pál miniszteri biztos, dr. Persányi Miklós, a FÁNK igazgatója, dr. Juhász Roland, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezeti igazgatója és Bercse László, az ÉFOÉSZ egyik önérvényesítője. Az egész napos rendezvény zökkenőmentesen, gördülékenyen zajlott le, köszönhetően a Fővárosi Állat- és Növény Kertnek, akik biztosították, hogy a programok fizikai és infokommunikációs szempontból is akadálymentesek legyenek.
Reméljük, hogy minden látogatónk jól érezte magát, s élményekkel, vidám pillanatokkal gazdagodott: hiszen még a napsütéses, kora őszi időjárás is nekünk kedvezett. Jövőre is szeretettel várunk mindenkit, hiszen 2016-ban rendezvényünk negyedszázados lesz: jubilál a 25. Sérült Gyermekek Napja.