Digitális eszközkölcsönés értelmi fogyatékossággal élő embereknek

Digitális eszközkölcsönés értelmi fogyatékossággal élő embereknek

#koronavírus #éfoész #nefeleddkezzmegróluk
Örömünkre szolgál, hogy a tegnapi napon az ÉFOÉSZ budapesti Önálló Életviteli Centruma összesen 7 helyszínen 19 digitális eszközt (telefon, tablet) tudott hosszú távon kölcsönözni értelmi fogyatékossággal élő embereknek.

Az eszközökkel együtt korlátlan beszélgetési időt és sms küldési lehetőséget, valamint 13 GB internet hozzáférést is biztosítottunk számukra, hogy a kijárási korlátozás alatt is hasznosan tudják eltöltetni szabadidejüket, illetve könnyebben tudják tartani a kapcsolatot hozzátartozóikkal.

Boros Sára az ÉFOÉSZ budapesti Önálló Életviteli Centrum mentora elmondta: „Bentlakásos intézményekbe és családban élőkhöz is tudtunk az eszközökből juttatni. Mindenhol nagyon örültek az eszközöknek! Tapasztalataink alapján, a járvány miatt sok értelmi fogyatékossággal élő ember szakad el a családjától és barátaitól. Reméljük, hogy az eszközökkel kicsit tudunk segíteni abban, hogy tudják a kapcsolatot tartani másokkal és az interneten keresztül nyitottabbá váljon a világ ebben a nehéz helyzetben is.”