„Együtt Velünk” – Inkluzív fórum Kalocsán

„Együtt Velünk” – Inkluzív fórum Kalocsán

Június 13-án kedden Kalocsán jártunk, ahol a Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központtal közösen inkluzív fórumot tartottunk. Az esemény az „Együtt Velünk” Inkluzív fórum nevet kapta, amely arra utalt, hogy az előadók és a résztvevők között is fontos szerepet kaptak az önérvényesítők. Velük, valamint a jelenlévő szülőkkel és segítőkkel beszélgettünk önérvényesítésről, támogatott döntéshozatalról és támogatott lakhatásról.

Az előadók között Sallai Ilona képviselte a budapesti önérvényesítőket. Ilona a saját munkáján keresztül mutatta be, milyen formában szólalhatnak fel az érintett személyek a közös érdekeikért. Rajta kívül az ÉFOÉSZ Központ két másik munkatársa, Danó Réka jogi referens és Czakó Tibor szakmai referens beszélgetett a résztvevőkkel.

A kalocsai önérvényesítők az Önálló Életvitel Napja kampányban is aktívan részt vettek. Egyikük-, Melcher Viktor– a kampány zárókonferenciáján is felszólalt. Most együtt is megnéztük az általuk készített videót.  Ezután személyesen is elmesélték, hogy nekik mit jelent és miért fontos az önállóság a mindennapokban.

Köszönjük a meghívást!