Eötvös József-díjjal tüntették ki kollégánkat, Benczéné Csorba Margitot

Eötvös József-díjjal tüntették ki kollégánkat, Benczéné Csorba Margitot

A köznevelési ágazat legrangosabb elismerésében részesült Benczéné Csorba Margit. A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója és az ÉFOÉSZ Értelmi Sérültek Somogy Megyei Egyesületének vezetője a Pesti Vígadóban vehette át a díjat. Facebook oldalán többe közt azt írta:

„…Ez a kitüntetés nem egyedül az enyém! Köszönettel tartozom először is a nagyszüleimnek, akik úgy neveltek, hogy azzá válhattam, akivé lettem, hogy szeretetet kaptam és megtanítottak szeretetet adni, hogy segítettek, mertek velem álmodni. Köszönöm családomnak, férjemnek, lányomnak, akik nem vetik a szememre, hogy ezen az úton járok, ezáltal kevesebb jut számukra, és még a segítségüket is kérem és elfogadom, köszönöm, hogy mellettem állnak. Köszönet illeti a kollégáimat, a vezetésemet, akik egy irányba haladnak velem, hisznek bennem, számíthatok rájuk… Büszke vagyok, hogy kaposváriként, Bárczisként, gyógypedagógusként, vezetőként ma én lettem a kiválasztott”

Az elismerés azoknak a kiemelkedő munkát végző óvodai, általános iskolai, középiskolai, szakiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik oktató-nevelő munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett.

Az ÉFOÉSZ csapata ezúton is gratulációját fejezi ki az elismerésért!

(A fotó Benczéné Csorba Margit Facebook-oldaláról származik.)