Értelmi fogyatékossággal élők és a munkavállalás

Értelmi fogyatékossággal élők és a munkavállalás

A rocker gyárigazgató
Értelmi fogyatékossággal élők és a munkavállalás

Segíteni nektek – a munka világáról másképp címmel készített egy kisfilmet az Esélyt a Teljes Életre Közhasznú Egyesület (az ÉFOÉSZ Bács-Kiskun megyei szervezete).

A kisfilmben megváltozott munkaképességű fiatalok beszélnek a munka világában szerzett tapasztalataikról, motivációikról, az elképzelt jövőjükről.

A videóban az érintetteken kívül megszólalnak olyan munkáltatók is, akik számára fontos volt, hogy fogyatékossággal élő fiatalok számára is lehetőséget nyújtsanak arra, hogy a munka világában kipróbálhassák magukat.

Kötelezettségemnek és lehetőségemnek is tekintem, hogy adjak lehetőséget, hogy a megváltozott munkaképességű fiatalok gyakorlatukat az általam vezetett cégnél töltsék, hogy egyszer tényleg teljes értékű emberként helyt tudjanak állni a társadalomban.” – nyilatkozta Jéri Tamás a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezető igazgatója.

„Nagyon fontos lenne megadni nekik a lehetőséget, hogy ők is bebizonyítsák, hogy ők is ugyanolyan értékes emberek, mint a többiek. Ugyanúgy képesek véghezvinni dolgokat, nekik is vannak álmaik, céljaik, amiket meg szeretnének valósítani, csak nekik kevesebb a lehetőségük, mint az átlagembernek.” – mondja Demeterné Szombati Szilvia az ÉNO (Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona) terápiás munkatársa.

A kisfilm készítői a fiatalok bemutatásával szeretnék felhívni a többségi társadalom figyelmét arra, hogy az értelmi fogyatékossággal élőknek is vannak motivációik, és képességeikhez mérten ők is szeretnének dolgozni, ahogyan az egyik fiatal, Gabriella, fogalmaz: