Ingyenesen vehetnek részt az idei Múzeumok Éjszakája programjain az egészségügyi és a szociális dolgozók

Ingyenesen látogathatják a Múzeumok Éjszakája programjait az egészségügyi és szociális szférában dolgozók. A díjtalan belépéshez a munkaviszonyt igazoló dokumentumot és a védettségi igazolványt is fel kell mutatni.

Ingyenesen vehetnek részt az idei Múzeumok Éjszakája programjain az egészségügyi és a szociális dolgozók – jelentette be Facebook oldalán Kásler Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezzel a felajánlással szeretné elismerni a járvány elleni védekezés első vonalában helytálló hősök munkáját.

„A két ágazat közel 200 ezer érintett szakdolgozója, egy embert próbáló esztendőt követően lélegezhet most fel. Ezt a régen várt időszakot pedig a testi-lelki rekreáció és feltöltődés minden eszközével igyekszünk támogatni.” – olvasható a posztban.

A június 26-án esedékes Múzeumok Éjszakáját idén 19. alkalommal szervezik meg és kiemelt jelentőséggel bír, hiszen az újranyitást követően ez az első országos jelentőségű kulturális esemény. A választék meglehetősen impozáns, az érdeklődők országszerte több mint 250 kulturális intézmény programjai közül válogathatnak majd. Az eseménysorozaton az egészségügyi és a szociális dolgozók a munkaviszonyukat igazoló dokumentum felmutatásával vehetnek részt ingyenesen, de a bejáratnál a védettségi igazolványt vagy annak alternatívájaként az applikációt is ellenőrzik.