Lezárult a Varázsceruza-akció: majdnem kétszer annyi rajzeszköz gyűlt össze, mint tavaly

Sikeresen záródott le a Varázsceruza nevű jótékonysági gyűjtés.

Idén második alkalommal indította el a Civilút Alapítvány az ÉFOÉSZ-szel együttműködésben a Varázsceruza jótékonysági akciót. A kezdeményesés részeként változatos rajzeszközöket gyűjtenek össze sérült gyermekek, fiatalok számára. Az idei kampány a „Legyen idén még több mosoly” mottóval indult el, mivel a cél az volt, hogy ezúttal még több gyermek jusson hozzá a beérkező adományokhoz. A kezdeményezés sikerét, társadalmi elismertségét mutatja, hogy idén majdnem kétszer annyi rajzeszköz gyűlt össze, mint tavaly.

A 12017 rajzeszköz egy részét a Civilút alapítvány a szeptember 13-án rendezett Sérült Gyermekek Napján adta át. Az azóta összegyűlt adományokat a Hajlék Alapítvány lakóotthonában, október 15-én kerültek átadásra. Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora köszönetét fejezte ki a támogatóknak. Kiemelte, hogy a jótékonysági gyűjtést magánszemélyek mellett cégek, civil szervezetek is segítették, ezért is tudtak idén kétszer annyi rajzeszközt átadni.

Szervezetünk elnöke, Gyene Piroska így foglalta össze a kezdeményezést: „Az előző évben, már csak a bezártság miatt is, különösen fontos szerepe volt az ilyen kedves gesztusoknak. Minden kiosztott eszköz azt segítette elő, hogy a sérült gyerekek egy kicsit könnyebben viseljék el ezt a nehéz időszakot. Idén remélhetőleg már szabadabban, de várhatóan hasonló lelkesedéssel ragadnak ceruzát, tollat vagy filcet a fiatalok, hogy ugyanolyan csodás munkákat alkossanak. Remélem, hogy ez a szép kezdeményezés egy hosszú hagyományt teremt meg!”

A Civilút Alapítvány ezúton is köszönetet mond a felajánlásokért!