Nyílt napon jártunk az Apáczai Csere János Gimnáziumban

Nyílt napon jártunk az Apáczai Csere János Gimnáziumban

2017 elején örömmel vettük az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium meghívását, hogy vegyünk részt az idei hagyományos Apáczai napjukon, amelynek ebben az évben a tolerancia és az elfogadás volt a témája.

Három kollégánk – Czakó Tibor, Lévai Eszter és Bercse László társelnök – tartottak érzékenyítő foglalkozást a gimnazistáknak. A korosztály igen vegyes volt, hiszen hatodik osztályos kisdiákok, s érettségiző kamaszok is részt vettek a két részes workshopon.

A közös játékok, feladatok alkalmával szóba kerültek a saját élmények, tapasztalatok a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatosan, illetve beszélgettünk a sérült gyermeket nevelő családok problémáiról, nehézségeiről, a nagy intézmények jelenleg is zajló kiváltásáról is.

A gyerekeknek számos kérdésük, hozzászólásuk volt a témához, annak ellenére, hogy a hétköznapok során nem foglalkoznak ezzel a területtel, s nem is igen találkoznak értelmi fogyatékossággal élő gyerekekkel/felnőttekkel. A visszajelzések alapján a kétszer másfél óra gyorsan eltelt, a kvíz- és szituációs játék nagy sikert aratott a körükben.

Köszönjük a meghívást! 🙂