Sérült Gyermekek Napja – immár 25. éve!

Sérült Gyermekek Napja – immár 25. éve!

1991 óta Szövetségünk és a Fővárosi Állat- és Növénykert egyfajta őszindító programként minden évben megrendezi a Sérült Gyermekek Napját, amelyre idén szeptember 19-én került sor. Az idei év igazán különleges számunkra, hiszen Szövetségünk dupla jubileumot ünnepel. Nemcsak a Sérült Gyermekek Napja lett 25 éves, de az ÉFOÉSZ idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját is.

A megnyitón beszédet mondott Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke asszonya, Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester helyettes asszony, Prof. dr. Persányi Miklós, a FÁNK igazgatója, és Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke.

A mára már hagyománnyá váló országos rendezvény nemcsak az összetartozás érzését hivatott erősíteni, hanem lehetőséget biztosít a régi barátságok, ismeretségek felelevenítésére, új kapcsolatok kialakítására az érintett fiatalok, családtagok és szakemberek között. A 25. Sérült Gyermekek Napja kiemelkedően jól sikerült, szerencsére az időjárás is kedvezett az egész napos programnak. A több, mint 7000 látogató is azt bizonyítja, hogy a rendezvény egyre népszerűbb, egyre szélesebb körben terjed el a híre.

Mindannyiunk számára nagyszerű és felejthetetlen élmény volt a színpad előtti lelkes közönség, s a korzózó, sétálgató gyerekek, fiatalok és családjaik – köszönjük, hogy idén is ennyien eljöttetek, s velünk együtt ünnepeltetek.