Van egy kiadó helyed? Most te is segíthetsz a sérült gyermekeknek

Van egy kiadó helyed? Most te is segíthetsz a sérült gyermekeknek

Veszélybe került a súlyos-halmozottan sérült gyermekek ellátását és fejlesztését végző Szivárványország Napközi Otthon  működése, mert az intézménynek otthont adó ingatlanban nem megfelelőek a körülmények. Az ÉFOÉSZ KMRKE (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Közép-magyarországi Regionális Közhasznú Egyesület) ezúton is keresi a szolgáltatás új otthonát.

Az épület, amelyben a napközi működik, sajnos már nagyon öreg és nem jó állapotú, ezért többé nem jelent megfelelő környezetet a gyermekek ellátására. Egy ideje már keressük a megfelelő ingatlant, de a fűtésszezon még sürgetőbbé tette a költözést.

A napköziben végzett tevékenység nagyon fontos és hiánypótló: munkatársaink olyan súlyosan és halmozottan sérült gyermekeket fejlesztenek és felügyelnek, akiknek a nappali ellátását más fővárosi intézmény kapacitás és szakmai képzettség hiányában – vagy mert a profiljukba nem illik bele – nem tudja biztosítani. Jelenleg 13 fő súlyos-halmozottan sérült gyermeket látunk el, de amennyiben nagyobb, jobban felszerelt épületben működhetnénk, akár több gyermeket is fel tudnánk venni. Fontos kiemelni, hogy a szolgáltatások igénybevétele az érintett szülők egyetlen lehetősége arra, hogy az átlagoshoz hasonló életet élhessenek: tudjanak munkát vállalni, időt szakítani a feltöltődésre és segítséget, támogatást és tanácsokat kapjanak gyermekük nevelésével, ellátásával kapcsolatban.

Amit a Szivárványország Napközi Otthon nyújtani tud:

  • egész napos ellátás
  • egyéni és kiscsoportos gyógypedagógiai fejlesztés
  • intenzív, egyénre szabott mozgásterápia
  • fejlesztő gondozás
  • mindennapos kapcsolat a szülőkkel, folyamatos tájékoztatás a gyermekről
  • családias légkör
  • fejlesztőeszköz- és játéktár

 

Amiért jól jár velünk a kerület, amely befogad:

A napköziben zajló munkán kívül egyéb – épületen kívüli – szolgáltatásokat is tudunk nyújtani a kerületben élő érintettek számára. Pl: támogatószolgálat (személyi segítés, szállítás, információnyújtás, tanácsadás), konzultáció, szakmai tanácsadás önkormányzat számára, érzékenyítés stb.

Amire sürgősen szükségünk van ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkát:

  • egy 100-185 m2 méretű ingatlan, amelyben több különálló helyiség van, továbbá amelyben van konyha és akadálymentes fürdőszoba
  • fontos, hogy az ingatlan akadálymentesen megközelíthető és használható legyen (amennyiben az épület nem teljesen akadálymentes, az átalakítást tudjuk vállalni)
  • előny, ha tartozik hozzá legalább egy kicsi kert, hiszen a gyermekek állapotából adódóan nem egyszerű megoldani, hogy napi rendszerességgel távolabbi játszótérre vigyék őket munkatársaink, ugyanakkor a szabadban töltött idő is fontos minden gyermek számára

 

A Szivárványország Napközi Otthon által ellátott súlyosan és halmozottan sérült gyermekek és szüleik, valamint az értük dolgozó munkatársaink nevében azzal a kéréssel fordulunk a nyilvánossághoz, hogy amennyiben valakinek rendelkezésére áll egy a felsorolt paramétereknek megfelelő ingatlan, amelyet a rendelkezésünkre tud bocsátani, legyen szíves jelentkezni az efoesz@efoesz.hu címen, vagy a +36 1 411 1356 telefonszámon.

Bérleti díjat tudunk fizetni, tehát nem kérjük a tulajdonostól, hogy ingyen adja használatba ingatlanát, ugyanakkor nonprofit szervezetként a jelenlegi piaci áron nem tudunk olyan épületet bérelni, amely megfelel a célnak.