7. “Te is lehetnél…” Fesztivál Kalocsán

7. “Te is lehetnél…” Fesztivál Kalocsán

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségének, társadalmi integrációjának elősegítését célul tűző  “Te is lehetnél….” Fesztivál Kalocsán.

A fesztivál egy olyan alkalom, ahol sérült és egészséges emberek előítéletek nélkül találkozhatnak, ismerkedhetnek egymással és egyben lehetőséget teremt az érzékenyítés és elfogadás erősítésére is.

A szervezők számos állomáson várták különféle feladatokkal a helyi és a környékbeli óvodás, iskolás csoportokat, hogy a gyerekek a szórakozáson, közös játékon túl megismerhessék az akadályozottan élők mindennapi életét.

Külön köszönjük a Szociális Központ, az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona és a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak, hogy a fesztivált idén is megszervezték, és hogy az ÉFOÉSZ is képviselhette magát és bemutathattuk szervezetünk munkáját.

Az ÉFOÉSZ önérvényesítéssel foglalkozó csoportja, az Együtt Velünk munkatársainak köszönhetően könnyen érthető beszámoló is készült a fesztiválról, amit itt olvashattok.

A képeket itt láthatjátok.

A rendezvényről TV összefoglaló itt látható.