“Benned a létra” – hiánypótló könyv a korai fejlesztésről

“Benned a létra” – hiánypótló könyv a korai fejlesztésről

A „… benned a létra” Kissné Haffner Éva szakmai munkájának összegzéseképpen született meg a munkatársak és a szülők unszolására. A könyvben a gyakorlat nyelvére lefordítva mehetünk végig a korai fejlesztésre vonatkozó modern gyógypedagógiai ismereteken, – anélkül, hogy bonyolult szakszavakat és megjegyezhetetlen definíciókat kéne bemagolnunk, hiszen a szülők által is elvégezhető gyakorlatok, az otthon is elkészíthető segédeszközök, a gyerekekkel való viselkedésre vonatkozó tanácsok úgy tanítják a szülőt, az olvasót, hogy észre sem vesszük, hogy a könyv nyomán szakemberekké váltunk ebben a témában. A könyv apró lépésekben visz előre, ahogy a fejlesztő gyakorlatok a gyereket. Mire minden gyakorlaton végigérünk nem csak a gyerekünk fejlődik és nem csak mi szülők válunk egy kicsit szakemberré, de szerencsénk van olyan szemléletet kapni, mely megalapozza fogyatékos gyermekünkhöz fűződő kapcsolatunkat és családunk egész életét.

Kissné Haffner Éva a Down Alapítványi Korai Fejlesztő Központjának alapítója és szakmai vezetője 2000 óta. A gyerekek és a családok „Éva néni‟-je, a korai fejlesztés magyarországi gyakorlatának megteremtője az alapokat a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola Gyakorló Óvodájának vezetőjeként rakta le. A Bárczi Óvoda idejében született „Ők és Mi‟ című könyve, mely jelen kiadvány elődjének tekinthető.

A könyv megrendelhető: Down Alapítvány, 1145 Budapest, Amerikai út 14., Telefon: 06 1 363 6353, e-mail: down@downalapitvany.hu
További információ: http://www.downalapitvany.hu/node/1150 és http://www.downalapitvany.hu/node/1274