Próbáld ki álmaid munkáját! – segít a Salva Vita Alapítvány

Próbáld ki álmaid munkáját! – segít a Salva Vita Alapítvány

Ismét lehet jelentkezni a Salva Vita Alapítvány Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programjára Budapesten, mely az elmúlt két évben nagy sikereket ért el. A programról részletesen a www.nekedmunka.hu honlapról tájékozódhat.


A budapesti program keretében fogyatékos emberek 2017. tavaszán eltölthetnek egy fél napot egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, munkakörben, mégpedig úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos emberek igényei, ötletei alapján választjuk ki, így garantálva, hogy mindenki tényleg olyan munkahelyre jusson el, ami őt érdekli. A résztvevő munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező fogyatékos látogatónak. A találkozás során nem hagyjuk egyedül a résztvevőket, a fogyatékos embereket felkészített kísérők (alapítványunk munkatársai ill. önkéntesek) kalauzolják a munkahelyekre, és támogatják a helyszínen a folyamatot.

E speciális nyílt nap folyamán a résztvevők megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel, kipróbálhatják magukat egy olyan közegben és szerepben, amire eddig még nem volt lehetőségük. A részvétel révén a fogyatékos embereknek nem csak egy álma teljesül, hanem reálisabb elképzeléseik lesznek a munkavállalási lehetőségeikre vonatkozóan. Ezzel együtt a munkáltatóknak is lehetőségük lesz személyesen megtapasztalni egy fogyatékos munkavállalóval való együttműködést, és nekik is reálisabb elképzeléseik lesznek a fogyatékos emberekről.

A program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése. Olyan személyes találkozások, beszélgetések létrejöttében bízunk, melyek segítik a fogyatékosságot övező félelmek, előítéletek lebontását, és kiinduló pontul szolgálhatnak a valós foglalkoztatás és befogadás felé.

A programra bármely fogyatékossággal rendelkező,

akár álláskereső, akár dolgozó fogyatékos ember is jelentkezhet!

Jelentkezni a www. nekedmunka.hu honlapon a JELENTKEZÉS menüpont alatt lehet pár egyszerű kérdés megválaszolásával és az online jelentkezési lap elküldésével.

http://nekedmunka.hu/mint-munkavallalo-2/

A 2017-ben Budapesten 15 fogyatékos ember munkaálmát tudja megvalósítani a Salva Vita Alapítvány, amennyiben ennél többen érdeklődnek a program iránt, a jelentkezők közül választani fognak.