Fesztiválozz Egerben! -rendezvény az elfogadásért

Fesztiválozz Egerben! -rendezvény az elfogadásért

Az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete idén is megrendezi fergeteges, egész napos fesztiválját, amellyel az elfogadásra, a toleranciára és egymás megsegítésének fontosságára hívja fel a figyelmet. A rendezvény a már sokak számára ismerősen csengő “Add a kezed, mert együtt kerek a világ!” nevet viseli.


Az események a Dobó téren több helyszínen folynak:

  •  A színpadon  (10 órától 18 óráig) ép és sérült felnőttek és gyermekek produkciói váltogatják egymást.
  • A sátrakban helyezkednek el a résztvevő civilszervezetek.

Megtekinthető lesz a Szalaparti Módszertani Intézmény, valamint az Intézmény  Aranykapu Alapítványa és az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona kiállítása, ezenkívül az Aranykapu Alapítvány érzékenyítő programot tart,  “Játék előítéletek nélkül” címmel.

Az Egri Szociális Szolgáltató Intézet és az egri Családsegítő Alapítvány különféle kézműves foglalkozásokkal lesz jelen, a Heves Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint más fogyatékossággal élők Heves megyei szervezetei pedig bemutatják az életükhöz elengedhetetlenül szükséges segítő eszközöket.

Az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület (FILO Pont) erénykerekét pörgethetjük meg egy-egy gondolatébresztő idézetért, valamint kvízeket tölthetünk ki és tanulhatunk önmagunkról, a barátságról, a szerelemről, a boldogságról – emberi kapcsolatainkról.

A délután folyamán a Mondjuk Mancsot Terápiás Segítőkutyás Közhasznú Egyesület, segítőkutyás bemutatót tart. A Forrás Alapítvány Eger jóvoltából egész nap szabadon játszhatnak a fogyatékos és ép gyermekek népi játékaikkal, melyek az ügyességet, a mozgáskoordinációt fejlesztik, pl: mocsárjáró, elefánt talp, gólyaláb, vessződobálás, frászkarika.

Amennyiben nem látogatóként, hanem fellépőként vennének részt a programokon, akkor május 2-ig várják jelentkezésüket a kitöltött adatlapot elküldve e-mailen, vagy postai úton.

E-mail: efoeszeger@gmail.com

Postacím: 3300 Eger, Pacsirta u. 6. Levelezési cím: 3300 Eger, Pf: 201.