A döntés jogerőre emelkedett

A döntés jogerőre emelkedett

Amióta Szövetségünk megalakult, igyekszünk az élet minden területén segíteni és megkönnyíteni az értelmi fogyatékossággal élő emberek életét. Az eltelt 30 év alatt egyik fő feladatunkká vált az érdekvédelem, a jogi tanácsadás és támogatás. Mint az élet minden területén, itt is vannak könnyebb és nehezebb esetek, utóbbiak közé tartozik a rokkantsági járadék megítélése, az ezzel kapcsolatos vizsgálatok jogszerűsége és jogszerűtlensége. Egyik kedves, down-szindrómával élő fiatal ügyfelünk, Réka és családja lassan 4 éve küzdött azért, hogy megkaphassák a járadékot, azonban a folytonos papírhalmokon, vizsgálatokon, s elutasításokon túl nem jutottak tovább. Még ebben az évben a koloknet.hu egy külön cikkben hívta fel a figyelmet Rékáék kálváriájára, s úgy tűnik – nagyon-nagy örömünkre -, végre beérett a munkánk gyümölcse. Múlthéten kaptuk a hírt, hogy a család több évre visszamenőleg megkapta a járadékot, a döntés jogerőre emelkedett.

Legyen bármennyire is kicsiny csepp a tengerben, úgy érezzük, hogy minden ilyen hír hozzátesz ahhoz, amik vagyunk, akikért vagyunk: hiszen ezekért a pillanatokért érdemes csinálni, csinálni és csinálni, s még akkor is zörgetni azt az ajtót, ha már tucatszor csapták az orrunkra. Egyszer úgyis ki kell nyitniuk.

Az említett cikk: http://www.koloknet.hu/kulonleges-gyerek/munkakeptelen-de-nem-elegge-a-mi-lesz-az-ertelmi-fogyatekossaggal-elo-gyerekekkel-ha-felnonek