Idén az Egyszülős Központ is ott lesz a Sérült Gyermekek Napján

Idén az Egyszülős Központ is ott lesz a Sérült Gyermekek Napján

Szeptember 12-én tartjuk a Sérült Gyermekek Napját (SGYN) a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Idén első alkalommal működünk együtt az Egyszülős Központtal, amely a rendezvényen hasznos információkkal segíti az érintett családokat.

Kedden az Egyszülős Központban találkozott az intézmény vezetője, Nagy Anna, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Nyitrai Zsolt és szervezetünk elnöke, Gyene Piroska. Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, „a fogyatékossággal élők és az őket képviselő szervezetek számíthatnak a magyar kormány támogatására.” Hozzátette, hogy a rendezvényre több ezer fiatal szokott ellátogatni rokonaikkal és segítőikkel, így a korábbi évekhez hasonlóan „a Volánbusz idén is 19 megye 57 városából térítésmentesen szállítja a résztvevőket a fővárosba.”

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke az idén harmincadik évét ünneplő rendezvényről elmondta: Változatos programokkal, elfoglaltságokkal és sztárfellépőkkel, például Vastag Csaba koncertjével várják a rendezvényre érkezőket. Az ÉFOÉSZ idén is több szervezettel karöltve dolgozik azon, hogy a résztvevőknek felejthetetlen élményben legyen része. Immár hagyománnyá vált, hogy a Civilút az SGYN-en adja át a Varázsceruza során összegyűlt adományokat. Idén pedig már az Egyszülős Központ is együttműködik velünk, így az ő standjukkal is találkozhattok a rendezvényen.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működtet központot Pesten és Budán, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. Nagy Anna, a központ vezetője elmondta “ma Magyarországon mintegy 300 ezer olyan család van, amelynek mindennapjaiból az egyik szülő hiányzik. A központ az elmúlt több mint négy évben 28 ezer családnak nyújtott támogatást.” A két civil szervezet közötti együttműködésről szólva kiemelte: a rendezvény lehetővé teszi, hogy szélesebb körben megszólítsák az egyébként gyakran “láthatatlanul élő” egyszülős családokat.