“Nekem is van olyan rokonom…” – családi napon jártunk

“Nekem is van olyan rokonom…” – családi napon jártunk

Pár héttel ezelőtt megkeresés érkezett a Palantír Film Alapítvány részéről, hogy nem lenne-e kedvünk csatlakozni az Art As A Medium Családi napjához, ahol több mint 50, hátrányos helyzetű gyereket- és környékbeli érdeklődőt látnak vendégül az Auróra utcában, az Anna Lindh Alapítvány szervezésében.

Számunkra mindig nagy öröm és lehetőség, hogy érzékenyítő képzéseket tarthatunk, legyen szó akár felnőttekről vagy gyerekekről, de utóbbiak részéről mindig öröm megtapasztalni, hogy mennyire nyitottak, érdeklődőek, s kíváncsiak – legyen szó akár az értelmi fogyatékossággal élő emberekről, a köréjük, hozzájuk kapcsolódó témákról.

Játszottunk bingót, kitöltöttük új érzékenyítő kvízünket, s dekopázs technikával egyedi szlogennel ellátott hűtőmágneseket csináltunk.

Az egész napos program során nemcsak mi magunk települtünk ki az Auróra11-be, hanem további civil szervezetek, csoportosulások is lehetőséget kaptak, hogy kreatív foglalkozásaikkal szórakoztassák és tanulásra buzdítsák a gyerekeket.

Bár sajnos a nap végére az idő elromlott, de a gyerekek visszajelzéseiből, a szórólapok számának csökkenéséből, s az elkészült “Semmit rólunk nélkül” elvet hirdető hűtőmágnesek számának növekedéséből arra következtetünk, hogy a kapuból futtában oda szólt “A tiétek volt a legjobb program, jól éreztem magam nagyon!” a valóságban is tiszta igaz szó, sok-sok lelkesedéssel megfűszerezve. 🙂

További képek a rendezvényről: http://alf.org.hu/multimedia/fotogaleriak/art-as-a-medium-2016-csaladi-nap/#more-1868