Nyitott múzeum

Munkatársunk Sallai Ilona és múzeumi kollégái interaktív tárlatvezetést tartottak a Kassák Múzeumban. A tárlatvezetésen a BKSZC Újbudai Szakiskola és Szakképző Iskola 6 tanulója vett részt. A tanulók Kassák Lajos életművét ismerték meg és játékos feladatokban vettek részt.

A múzeum emellett elkészítette állandó kiállításuk szövegének egyszerűen érthető változatát. Az egyszerűen érthető szöveg, valamint az interaktív tárlatvezetés lehetővé teszi, hogy értelmileg vagy tanulásban akadályozott diákok és felnőttek is egyenlő eséllyel férjenek hozzá a kiállítás anyagához.

Ilona tapasztalatai a tárlatvezetésről:
„Ez volt a második tárlatvezetésem a Kassák Múzeumban. Picit most is izgultam közben. A tanulók nagyon kedvesek voltak. Kellemes volt megtapasztalni, hogy milyen sokfélék vagyunk. A résztvevőknek legjobban a feladatok tetszettek. Például, amikor színes formákból Kassák Lajos műveihez hasonló képeket készíthettek.

Köszönöm a múzeumi kollegáimnak a folyamatos támogatást! A tanulóknak sikeres tanulmányokat kívánok! Kassák Lajos élete biztosit arról, hogy ne adjuk fel az álmainkat. Ismerjük meg együtt Kassák Lajos többi munkáját is!”

A Kassák Múzeum már tervezi a következő foglalkozást. Várják további csoportok és iskolák jelentkezését! Mi pedig nagyon örülünk, hogy egyre több múzeum teszi hozzáférhetővé információit értelmi fogyatékossággal élő emberek számára és vonja be az érintetteket a programjaiba.

Kép forrása és információk a tárlatvezetésről: Kassák Múzeum