Önérvényesítő konferencián jártunk Prágában

Önérvényesítő konferencián jártunk Prágában

Az Inclusion Europe minden évben megrendezi Europe In Action nevű konferenciáját. Az idei eseményt csehországi tagszervezetükkel, az Inclusion Csehországgal közösen szervezték meg Prágában.

A 2017. június 1-től június 3-ig tartott szakmai találkozó témái a barátság, szerelem és a párkapcsolatok voltak.

A konferenciára 29 ország, összesen 225 képviselője érkezett, akik 3 nap alatt 5 nagylétszámú előadáson és 20 kisebb csoportokban zajló workshop-on vehettek részt. A minőségi szakmai tartalmakról 50 előadó gondoskodott. Az idei eseményen fontos előrelépés volt, hogy a tavalyihoz képest jóval több önérvényesítő szerepelt az előadók között.

A konferencián az ÉFOÉSZ három képviselője is jelen volt. Ők Bercse László társelnök, Sallai Ilona érdekvédelmi tanácsadó és Czakó Tibor szakmai referens.

Bercse László két alkalommal is tartott előadást. Első nap a saját munkáját mutatta be, vagyis azt, hogy önérvényesítőként milyen feladatai vannak.

Az utolsó napon pedig nap az EPSA 3 fő célkitűzése közül a támogatott döntéshozatal népszerűsítéséről és a gondnokság megszüntetéséről beszélt. Ezen kívül utolsó nap az EPSA tagjai új vezetőséget választottak maguknak. Büszkén jelentjük, hogy Bercse László is bekerült a vezetők közé, akikkel már korábban is együtt dolgozott, például a célkitűzések kialakításában is. László videóját, amelyet a választáshoz készített, itt lehet megnézni.

Hamarosan részletesebb, könnyen érthető beszámolóval jelentkezünk az Együtt Velünk blogon.