A MáSzínház új csoportot indít!

A MáSzínház új csoportot indít!

Egy inkluzív játszó házba, az ELEGY UV-be (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott)  hívjuk, várjuk a 8-12 éves korosztályhoz tartozó  gyerekeket. Egy olyan helyre, ahol együtt játszik ép értelmű és fogyatékossággal élő kicsi, tanulva egymástól mindent, amit csak lehet és főleg, megismerve egymást. Mindehhez a drámajátékokat, a színjátszást használjuk közegként.

Az a célunk ezzel, hogy kicsit jobb hely legyen ez a világ.

13 éve működik a MáSzínház társulata. Tagjaink enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőttek. Társulatunk – az itt alkotó színészek, rendezők, mozgásszínházi szakemberek, pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichológusok, interkulturális szakemberek, önkéntesek, diákok – jelenleg 51 tagot számlál.

Ez alatt az idő alatt a drámás módszerekkel való képességfejlesztéstől az amatőr színjátszócsoport előadásainak létrehozásán át eljutottunk az integrációs tantermi színházi előadásig, majd az inkluzív színházig, az inkluzív drámacsoportig.

(Itt tudnak rólunk bővebben tájékozódni: www.mas-zinhaz.hu)

4 éve működtetjük az ELEGY Tábort, ahol a MáSzínház sérült színészei játszanak együtt középiskolásokkal, egyetemistákkal, akik az ország különböző területeiről érkeznek. Nemcsak együtt laknak egy hétig, hanem közösen hoznak létre színházi előadást, revüt, mesefeszt-et, számítógépes játékokat a színház nyelvén és eszközeivel.

(itt található az ELEGY- kisfilm:https://www.youtube.com/watch?v=3-XM8VFExTc&t=102s)

Az ELEGY Tábor tapasztalataira és eredményeire építve hozzuk létre az ELEGY UV-t (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott), ami egy inkluzív játszóház. 8-12 éves korú gyerekek találkozási helye, mely gyerekek egy része kicsit más, mint az átlag. Fogyatékossággal élők, Down-szindrómások, autisták stb. A többiek pedig nem azok. De ez valójában itt nem számít majd.

Játszani fogunk együtt, meséket, történeteket találunk ki, a vagány királylány, a jószívű sárkány vagy a vihogós banya bőrébe bújva fogjuk megkeresni az elveszett legkisebb királyfit, de az is lehet, hogy marad a klasszikus felállás, amihez a gyerekek kedvet éreznek.

Januárban indul a csoport.

20 főre számítunk, 12 ép értelmű és 8 fogyatékossággal élő gyereket tudunk fogadni.

Januártól márciusig havonta 2 alkalommal, áprilisban és májusban havonta egyszer, júniusban megint kétszer találkozunk, szombat délelőttönként, 10.00-11.30 között.

Helyszín a Jurányi Ház, a Mamuttól nem messze.

Június végén 3 éjszaka/4 napos „ottalvós” tábort szervezünk Kunbaracsra egy lovas tanyára.

A csoportot Tokody Marianna drámapedagógus, énektanár és Bakonyvári L. Ágnes drámapedagógus vezeti.

Segítőként mellettünk dolgozik még alkalmanként 5-5 egyetemi hallgató, illetve középiskolás diák, akik 4 éve vesznek részt az ELEGY Táborban, illetve dolgoznak önkéntesként év közben is a MáSzínháznál.

 

A foglalkozás díja: 1.000.- Ft/alkalom.

Jelentkezni az agnesdrama1@gmail.com vagy a szivarvanykigyo@gmail.com e-mail címeken, illetve a +36 20/23-707-44 (Ági) vagy a +36 30/611-41-50 (Marianna) telefonszámokon lehet.