Te is segíthetsz! – Adománygyűjtés a Sánta család részére

Te is segíthetsz! – Adománygyűjtés a Sánta család részére

A nyolcéves Zsoltit kiskora óta nagyszülei nevelik, igyekezvén mindent megadni neki, amire a mozgássérült és epilepsziás kisfiúnak szüksége van. Önként vállalták gyámságát, mivel szülei alkalmatlannak bizonyultak a feladatra. Anyagi helyzetük sajnos nagyon bizonytalan, az ápolási díj összege, s egyéb kevés bevételeik nem elegek arra, hogy Zsolti gyógyszereit, az élelmiszert, s a lakhatás költségeit együttesen fedezzék. Ehhez kérnek most segítséget.


A kisfiú és nagyszülei jelenleg egy társasház 3. emeleti lakásában élnek, ahol nincsen lift, nincs összkomfort, a wc a folyosó végén található. Zsolti pelenkás, így számukra a tisztálkodás különösen nehéz folyamat, az pedig, hogy lemenjenek akár csak egy rövid sétára, vagy közösen boltba, szinte lehetetlen, mivel a nagymama közel 65 évesen képtelen levinni a 8 éves kisfiút és tolókocsiját egyszerre a földszintre. A nagypapa jelenleg dialízisre jár, így az ő egészségi állapota sem alkalmas arra, hogy unokáját le és fel vigye a 3. emeleti lakásukba.

A kerületi önkormányzattól ígéretet kaptak arra, hogy ha törlesztik számlatartozásukat, 3. emeleti önkormányzati lakásukat elcserélhetik egy földszintire. Zsolti akár naponta is kimehetne nagyszüleivel az utcára, a városba, akár az állatkertbe is…

Santa Zsolt

Frissítés:

A Sánta család lakhatási problémája megoldódott, egy másik alapítvány segítségével. Még a nyár folyamán költözhetnek, így szívesen fogadnak – és örülnek – bármilyen bútor-adománynak, hogy berendezhessék új otthonukat.

Érdeklődni- és segítséget felajánlani az alábbi telefonszámokon lehet:

Sánta Sándor és neje: 06 20/434-6805, 06 70/281-0082

A család nevében köszönjük!