Az autizmussal élők akár bódításban is megkaphatják az oltást

Minden megyeszékhelyen egy kijelölt kórházban lehetőség nyílik az autizmus spektrumzavarban érintett személyek speciális oltására.

Az autizmus spektrumzavarban érintettek igény esetén akár bódításban is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát – közölte hétfőn az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ). A közlemény szerint a szövetség megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy biztosítsa annak lehetőségét, hogy az autista személyek igény esetén bódult állapotban kaphassák meg a COVID-19 elleni védőoltást. Erre a kérésre reagálva a magyar kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy minden megyeszékhelyen egy kijelölt kórházban az autizmus-spektrumzavarban érintettek megfelelő szakmai protokoll mellett, esetleg bódításban, biztonságos intézményi háttérrel megkaphassák a nekik és a környezetüknek is biztonságot jelentő védőoltást.

Az AOSZ arra bíztatja az érintettek hozzátartozóit, hogy regisztráljanak a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon és foglaljon időpontot az https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas rendszerén keresztül és keressék fel az AOSZ-nak megküldött listában felsorolt oltópontok valamelyikét.