Demonstráltunk az akadálymentes M3 metróért

Demonstráltunk az akadálymentes M3 metróért

Az ÉFOÉSZ Önérvényesítői is részt vettek a november 20-i “Teljes Értékű Metrót Akción”, amit a 3-as metró akadálymentes felújításáért több, mint 28 civil szervezet együttesen kezdeményezett.

A statisztikák szerint Magyarországon körülbelül 5% a fogyatékossággal élők aránya, közülük sokan kerekesszéket használnak a mindennapokban. Számukra a tömegközlekedés az M3 metróvonalon jelenleg lehetetlen, az egyetlen akadálymentes megálló a Kőbánya-Kispesti végállomás. A mozgásukban korlátozottak mellett, sem az idős emberek, sem a babakocsisok nem tudnak gördülékenyen közlekedni, de a kutyákkal utazók is akadályoztatva vannak azokban a megállókban, ahol lépcső sem áll az utazók rendelkezésére.

A jelenlegi metrófelújítás alkalmat adna arra, hogy a korszerűsítés keretén belül akadálymentessé tegyék a metróvonal minden megállóját, azonban a jelenlegi tervek közt ez egyáltalán nem szerepel.

Az ÉFOÉSZ is úgy gondolja, hogy az önálló élethez akadálymentes közlekedésre és akadálymentes információra van szükség, ezért támogatjuk a kezdeményezést.

Forrás: hvg.hu, rtlklub.hu, index.hu, hirtv.hunlcafe.hu, femina.hu