Megyei Prima díjra jelölték helyi szervezetünket

Megyei Prima díjra jelölték helyi szervezetünket

Szövetségünk megalakulása óta országos szinten igyekszünk segíteni az értelmi fogyatékossággal élő embereket és családjaikat, ezért mindig örülünk, ha helyi szervezeteink munkáját nemcsak mi magunk, hanem mások is elismerik, méltatják. Nagy örömünkre 2015-ben az ÉFOÉSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületét megyei Prima díjra jelölték a magyar oktatás és közművelődés kategóriában.A híres Prima Primissima díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével, amelyet az a már régóta meglévő igény hívott elő, hogy az ország egész területén önálló elismerésben részesüljenek azok a vállalkozások, szervezetek és személyek, akik megyei szinten a kultúra, a tudomány, a művészet és sport legjobbjai.
A szavazatok alapján a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, Gergely Pál Péter, a miskolci Egressy Béni Zeneiskola tanára és az ÉFOÉSZ BAZ megyei Érdekvédelmi Egyesülete lett a három megyei Prima-díj jelölt. A VOSZ BAZ megyei Szervezetének Kuratóriuma a hejőkeresztúri Általános Iskolának ítélte oda a megyei PRÍMA díjat, akiknek megyei Egyesületünk munkatársai is gratuláltak.
Az ÉFOÉSZ BAZ megyei Egyesülete Prima díj jelöltként átvehette az elismerő oklevelet, amely kiegészült egy különleges művészi éremmel (a miskolci, híres Mancs mentőkutya bronz domborműve, a miskolci köztéri szobor kicsinyített mása) egy csodálatos orchidea csokorral, s egy 2 személyre szóló wellness-utalvánnyal.
Nagyszerű hír és egyben öröm számunkra, hogy helyi szervezetünk jelöltként indulhatott ezen a megtisztelő díjátadón, s nagyon büszkék vagyunk rá, hogy munkájukat immáron egyre többen ismerik és támogatják.