Elindult a Jószolgálati Program

Kezdetét vette a Jószolgálati Program, melynek célja, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára is elérhetővé tegyék, illetve megkönnyítsék a Budapesten zajló „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás látogatását. Ennek keretében díjmentes belépéssel, akadálymentesítési programmal és ingyenes buszjáratokkal segítik az érdeklődőket.

A Jószolgálati Program keretében a fogyatékossággal élőket segítő szervezeteknek, valamint a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek csoportjai előzetes regisztráció után, díjmentesen tekinthetik meg a világkiállítás központi rendezvényét a megújult HUNGEXPO-n – olvasható az ez esemény leírásában. A fogyatékossággal élőket segítő szervezetek ITT regisztrálhatnak.

A rendezvény akadálymentességét az Acces4you mérte fel. A minősítés alapján a rendezvény akadálymentes kerekesszékesek, babakocsis kismamák, idősek, mozgásában korlátozottak és kognitív zavarral élők számára. A  HUNGEXPO területére alacsonypadlós, ingyenes buszjáratok biztosítják a zökkenőmentes kijutást. A rendezvény honlapja szerint „a buszjáratok többek között a Stadion autóbusz-állomástól, a Deák Ferenc térről, a Puskás Ferenc Stadiontól indulnak, illetve a belváros forgalmasabb csomópontjainak érintésével (Blaha Lujza tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Vigadó tér, Petőfi tér, Ferenciek tere) szállítják az utasokat” a helyszínre.

A világkiállítás 8 pavilonja a vadászaton túl többek közt a természet védelmével, a vizes élőhelyekkel, a fenntartható természethasználattal és az orvvadászat jelenségével is foglalkozik. A látványosságok mellett szakmai fórumok, konferenciák A fővárosban található központi kiállítás mellett vidéki helyszíneken is találhatunk programokat. További információért kattintsatok IDE.