A könnyen érthető kommunikációról szervez konferenciát a ELTE

A könnyen érthető kommunikációról szervez konferenciát a ELTE

A könnyen érthető kommunikációról és az egyenlő esélyű hozzáférésről szervez online konferenciát az Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Könnyen érthető kommunikáció – könnyen érthető élet honlap kisközössége.

Az esemény immár második alkalommal kerül megszervezésre. Az előző évi szakmai rendezvényen (melyről itt írtunk) az ÉFOÉSZ is képviseltette magát Sallai Ilona és Bercse László önérvényesítők, illetve Czakó Tibor szakmai referens személyében. Munkatársaink idén is részt vesznek a beszélgetéssorozaton. 10:25-től Kármán Biankával, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar egyik oktatójával közösen tartanak előadást az önérvényesítő csoportokban nyújtott könnyen érthető támogatásról.

A KÉK módszertana számos másik előadásban megjelenik majd: szó lesz arról, hogy miként alkalmazható az önálló életvitel, a munka vagy éppen a sürgősségi betegellátás terén. Az esemény szervezőinek célja az, hogy a konferencia rávilágítson arra, hogy a felsőoktatás során a képzésben résztvevők szerepköre túlmutat az információk befogadásán. Azt integrálva önmaguk tudnak a gyógypedagógia területén hasznosítható új, innovatív tartalmakat létrehozni.

A június 10-én, pénteken 10 órakor esedékes konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot itt lehet jelezni. Az online eseményhez csatlakozás linkjét a regisztráció során megadott email címre küldik el a szervezők, a konferenciát megelőző napon. A rendezvény teljes program ide kattintva érhető el

Az előadáson elhangzottakról egy részletesebb beszámolót is készítünk.