Konkoly Zsófia szerezte az első magyar érmet a Paralimpián

Konkoly Zsófia szerezte az első magyar érmet a Paralimpián

Tegnap tartották a paralimpiai játékok első versenynapját, melynek – a magyar nézők számára – legemlékezetesebb pillanatát Konkoly Zsófia nyújtotta. A 19 éves sportoló a 400 méteres gyorsúszás S9-es sérültségi kategóriájában hozta el az ezüstöt.

Dobogós helye várható volt, hiszen ugyanebben a kategóriában idén már Európa-bajnokságon is aranyérmet szerzett. Tokióban ehhez mérten csodásan indított, ugyanis az előfutamon még a legjobb idővel jutott a döntőbe. Itt aztán egy látványos hajrát követően, alig lemaradva ausztrál riválisától, a második helyen és 4:36.76-os idővel ért célba.

A pécsi fiatalnak születése óta sérült a jobb karja. Az uszodába testvérének köszönhetően került le és szinte már az elejétől fogva versenycsoportban edzett. A 2016-os riói paralimpián is remekül szereplő Konkoly öt éve még úgy szerezte meg a bronzérmet, hogy alig múlt 14 éves. Az idei Paralimpián még öt versenyszámban méretteti meg magát, így érdemes továbbra is követni az eseményeket. Ugyanebben a számban a még csak 15 esztendős Payer Kata is indult. Ő 5:23.14 perccel hetedik lett az előfutamban és összesítésben a 14. helyen zárt.

A paralimpiával kiemelten foglakozik az M4 Sport és az interneten is követhetők a magyar érdekeltségű események, emellett jelentkeznek az “Ez történt a paralimpián” című műsorral is, és lesz olyan is, hogy a Sporthíradót szakítják majd meg egy aktuális esemény miatt.

Folyamatosan frissülő, részletes beszámolókért és a programtervért a Magyar Paralimpiai Csapat Facebook oldalát vagy az alábbi linket érdemes felkeresni.

https://hparalimpia.hu/hirek/2021/08/tokyo-2020-2-nap-folyamatosan-frissul?fbclid=IwAR2Bev1UtOQnTI0GdiE605LM5lhRTdYaZJlzAR6FrOuY_uMjURHWWeSzWV8

Az angol nyelvű élő közvetítést pedig az alábbi linken érhetitek el:

https://www.youtube.com/c/paralympics/playlists?fbclid=IwAR1J-ZUhgnnQvDANEsjfOZLirqrCMNG2xgYdQu4j23ZN3OfrIinobPBigfY