Született mozgásművész a Down-szindrómás Bőczy Tímea

Született mozgásművész a Down-szindrómás Bőczy Tímea

BioRitmus Életmód és Mozgásművészeti Tehetségpontot 2010-ben alapította több civil szervezet és pedagógus közösen. Bőczy Tímea Down-szindrómás mozgásművész karrierje is a BioRitmus Tehetségpontnak köszönhetően indulhatott el, így most már hosszú évek óta dolgoznak azon trénerével és az Egyesület elnökével, Kovács Beatrixszal, hogy minél többen megismerjék Timi munkásságát, különleges, integrált előadás-repertoárját. Ahhoz azonban, hogy a közös munka továbbra is folytatódhasson, megfelelő anyagi háttérre is szükség van, amely megteremtését most egy nemzetközi adományoldalon keresztül lehet segíteni.


Bár Tímea verbálisan nem tud kommunikálni, de a mozgásművészeten és a cirkuszművészeten keresztül mégis meg tudja mutatni kivételes tehetségét és kimagasló technikai tudását. Teljesen egyenrangúként dolgozik együtt ép társaival, nagyon komoly feladatokat magas színvonalon végrehajtva.

Amit Timi tud, az egyedülálló az egész országban.

Sérülten is olyan szintre jutott, amit teljesen egészséges társai is megirigyelhetnének. Tény az is, hogy négy éves kora óta, vagyis éppen tizennégy esztendeje dolgozik óriási kitartással, türelemmel és szorgalommal.

Timi 2013-ban megkapta a “MATEHETSZ” felfedezettjeink különdíját, majd 2014-ben a TV2 “Süss fel nap” versenyzőjeként bekerült a TOP 10-be, itt 5. helyezett lett. A Kreatív ArtDance Speciális MozgáSzínház integrált mozgásművészeti csoportja a 17 éves Timivel I. helyezést ért el, 2014.03.22-én a Budapesten megrendezett XII. Országos Berczik Sára Emlékversenyen. Az Ifjúsági korosztályban és mozgásművészeti kategóriában zajló versenyen több mint 150 résztvevő között Bőczy Tímea egyenrangú versenyzőként indulhatott társaival.

Ahhoz, hogy a BioRitmus Életmód és Mozgásművészeti Tehetségpont továbbra is fejlődhessen, s biztosíthassa mindazokat a lehetőségeket a tehetséges értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak – mint Bőczy Tímea mozgásművész -, amelyeket eddig, anyagi támogatásra és adományokra van szüksége.

Az Egyesületet a Hubbub nemzetközi adománygyűjtő portálon lehet most támogatni, segítve ezzel közvetve Tímeát és a hozzáhasonló tehetséges fiatalokat is.

Kattints a linkre, s megnyílik az oldal >>> https://hubbub.org/p/happiertogether